Soboro is generally made out of minced chicken, but this time I made it using kouya-dofu and egg instead. Kouya-dofu is dried tofu which is low calorie and much healthier than chicken. Yuppi completely believed this soboro was REAL chicken soboro while eating this bento, uhihi... I think this one is my hit!!
How to...
Soak kouya-dofu in tepid water until get soft. Squeeze lightly then crumble it in a food processor. Place it in a frying pan, add sugar, mirin, soy-sauce, dashi-powder and beaten egg. Then stir-fry it well. Done!!
Rice is under the soboro teddy.
By the way, making cute charaben is troublesome work for me. Ossan-bento fits me after all.
これはフェイク鶏そぼ!! 以前鶏挽肉に豆腐を混ぜたそぼろを見破ったゆっぴですがこれはまんまと騙されたわよ、うしし! 高野豆腐は普通の豆腐ほど豆腐フレーバーが強くないのよね。ただ、そのままだとふわふわぱふぱふしてるから卵でまとめるってわけです。^-^* おとといのゆっぴの誕生日になにを作ろうか迷ってたけどけっきょくてまり寿司を作りました。ケーキはゆっぴのリクエストでケーキ屋さんから買って来たものです。まあこの付属品が子供心をくすぐるのよねぇ。。。手作りの方が絶対おいしいのに! そう言う私も子供の頃にはバタークリーム&コーティングチョコレートで飾りが乗っかったクリスマスケーキに胸躍らせたものでした。
Temari-zushi for Birthday Dinner.
Happy Birthday Yuppi ♪♪
Love your pretty photos and bento inspirations--great blog! As someone who loves bento, Japanese food, and flowers I'm glad I found it:)
ReplyDeleteThank you for coming to my blog, bentobird.
ReplyDeleteGlad that you love bento,too!!
Temari-zushi i have never seen it before ~.~ looks very good
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